Dizajn kuhinje z okenskim oknom – primeri fotografij postavitve

V hiši serije p44t / 25 ali individualnega razvoja stanovanj je oblikovanje kuhinje pogosto zgrajeno okrog okna. Pomagal bo pri prevajanju zamisli o zoniranju in organizaciji prostora. Predstavljeni arhitekturni element ima izgled protruma na fasadi objekta. Zasnova kuhinje z okenskim predelom bo pomagala premakniti meje prostora, narediti jo bolj osvetljeno in ji dati najbolj izviren videz.

Treba je omeniti, da so se hiše, kot je p-44t, pojavljale v novih stavbah pred manj kot 40 leti - leta 1979. Te 17-nadstropne zgradbe so znane po svoji optimalni postavitvi. Obstaja definitivno prostor za domišljijo - ta kuhinja je 13 kvadratnih metrov na celotnem območju. Prednosti, ki imajo okno okna so nesporne: zasnova lahko koristno izkoristijo razpoložljive izbokline različnih velikosti in oblik. Pogosto zalivno okno deluje kot osrednja številka prostora, njegova semantična referenčna točka. Zato se postavitev, oblikovanje in postavitev pohištva izvajajo ob upoštevanju njegovih lastnosti.

Različne oblike in linije

Ustvarjanje notranjosti kuhinje v p44t, je pomembno upoštevati obliko izrastkov (pravokotne, poliestre, zaobljene). Kuhinje serije hiš so značilne zaradi prisotnosti trikotnih oken, kotnih polovic ali trapezoidnih projekcij. Vsak od teh vidikov mora biti poučen, da bi dosegel učinkovit rezultat.

Primeri postavitve

Izolacija območja okna v oknu z drugo barvo sten

Priporočamo, da upoštevate: za vse prednosti kuhinje z okenskim oknom je pomembno, da pozorno upoštevate njegovo ureditev, da bi se izognili neredu in vrsti arhitekturne nesmisle.

Svetlobni til na oknih

Na voljo so možnosti zasteklitve, ki upoštevajo arhitekturno specifičnost stavbe:

  • polno - v obliki steklene "svetilke";
  • delno - do sredine, s standardnimi parametri okna.

Jedilnica v predelu zaliva

Zasnova 13-metrske kuhinje v p44t je mogoče izdelati v različnih različicah. Vsaka od predstavljenih rešitev ima veliko originalnih idej in oblikovalskih inkarnacij. Kateri izmed njih bo bolje - vprašanje okusa neposredno lastniku.

Garderoba s posodo v okrožju

Notranje rešitve

Razmišljate o oblikovanju kuhinje v p44t, je vredno razmisliti o prihodnjem namenu okna:

Končna površina je končana z lesenimi ploščami

Ločeno območje Uporablja se kot hladilnica (zasebno mesto za počitek, branje, hobi), mini kabinet in celo rastlinjak, zahvaljujoč penetraciji veliko svetlobe. Radirka je razmejena s pomočjo particije, zavese, stojala, zaslona ali števca. Vloga slednjega se lahko izvede s kompetentno prenovljenim okenskim oknom. Podobna oblika kuhinje v n. 44 je dejanska za enosobne apartmaje, ker Posledično se oblikuje še ena soba.
Nadaljevanje kuhinje Rezultat je odvisen od površine podlage in posebnih lastnikov. Elegantna kombinacija dizajna okna z notranjim dizajnom kuhinje kot celote je najpomembnejša.
Jedilnica Namestitev je odvisna od razpoložljivosti prostorne površine (13-16 m2). Pomembno je, da namestite kuhalno ploščo in umivalnik na veliko razdaljo - tako da bo v okno v okencu obstajal neoviran kuhinjski kotiček in tabelo ustrezne oblike.
Delovno območje To je dejansko z ne presenetljivo okno. Možno je sprostiti vse stene, da ustvarite polno jedilnico.

Kuhinjska zasnova se nahaja v prostornem zalivu

Jedilnica: posebnost načrtovanja

Nekaj ​​zmede se še vedno pojavlja v procesu načrtovanja in izdelave kuhinjskega projekta z oknom. Vendar ne zanemarjajte tako širokih možnosti za ustvarjalno realizacijo - večina lastnikov standardnih kuhinj sploh ni na voljo. Če pa želite, se okno v ozadju ustvari s ponovnim načrtovanjem in združitvijo prostora z balkonom ali ložo.

Oblikovanje kuhinje p44t z oknom 13 metrov v sodobnem slogu

V tem delu prostora bo jedilnica - prva stvar, ki prihaja v mislih pri oblikovanju projektov kuhinjskega načrtovanja. To je učinkovito, funkcionalno in sorazmerno dostopno, saj ni potrebe po prenosu komunikacij.

Rimske zavese na oknih

Ob oknu je kavč s predelki za shranjevanje ali klop v obliki polica. Blizu mize se nahaja, po možnosti okroglo ali ovalno, kar pomaga zmehčati meje, ki jih ima jedilnica. No, če bo drsel - tako se lahko z velikim številom gostov razporedi vzdolž kuhinje. V preostalem prostoru bo organsko vstopila v bar, komplet in druge elemente delovnega območja.

Strop v več nivojih z osvetlitvijo

Delovno območje

Ustvarjanje delovne platforme je dejansko ne posebej privlačne vrste iz okna ali ureditev stanovanja na majhnem odmiku od zemlje. Ta izbira bo pripomnila, da je zasnova kuhinje podobna slogu posestva.

Delovna površina kuhinje s pomivalnim koritom v okrožju

Med različicami razporeditve okna:

  • namestitev mize z prehodom na okensko polico - povečanje celotne delovne platforme. Ta ureditev prispeva k boljši svetlobi in vidljivosti, saj ne bo pomanjkanja naravne svetlobe;
  • vgradnjo ponoja - izredna rešitev, ki vam omogoča, da razsvetlite rutinsko pranje posod z odličnim pogledom na okno. Takšna kuhinja, čigar zasnova okvira je izjemno nekonvencionalna, zahteva predhodno razmišljanje o oskrbi s kanalizacijo in vodo;
  • namestitev zgornjih modulov na obeh straneh okna - zaradi vidnega poglabljanja in prostosti. Še posebej pogosto je takšna oblika kuhinje v p44t z okni majhnih dimenzij.

Bela in modra kuhinja z otokom

Vnaprej je treba skrbeti za prenos komunikacij, zaradi česar bodo tla višja, kar bo zmanjšalo višino stropov. Set je naročena nestandardna oblika za posamezen projekt. Prenos baterij in njihova zaprtost z omarami sta izključeni, zato je treba, da bi se izognili motnjam cirkulacije zraka, podložni prag mora biti razporejen z mrežo in luknjami.

Kuhinja svetlo bež

Priporočljivo je upoštevati: bolje je, da se izognete nameščanju kuhalne plošče v predelu odprtin, ker to povzroča težave pri nameščanju pokrova in zameglitvi oken.

Primer razsvetljave različnih con v kuhinji

Niansi postavitve okenca v zalivu

Ne upošteva velikosti oken, jih ne smejo blokirati pohištvo in pretirano neredi. Izbira zavese ne zahteva strogih rešitev, vendar je ne priporočamo pretiravanja s količino tekstila. Zelo se uporabljajo zavese, žaluzije, rolete in rimske zavese, ki ne bodo skrivali prostora.

Kuhinja je povezana z dnevno sobo

Zaželeno je, da njihove barvne meje ostanejo na področju svetlih pastelnih barv, da bi ohranili ozračje prostorije, bogate z svetlobo. V tem primeru ne moremo zanemariti umetne svetlobe - njegov sistem je treba skrbno premisliti.

Vogal za počitek v okrožju

Popolna možnost pri izbiri kornice je ukrivljen sodoben model, ki ne preprečuje prostega pretoka zaves za majhno ali popolno senčenje. Kar se tiče oblikovanja prostora, omejenega s pregradami, se ustvari na podlagi podobnih slogov, vendar v nobenem primeru ni v nasprotju z drugimi. Oblika tabele je obvezna, da ponovi geometrijske konture prostora (ovalne ali pravokotne). Na enak način je priporočljivo okrasiti strop za vizualno območje. Zadnji vidik predpostavlja vizualno ločitev z različnimi odtenki in vrstami dekoracije.

Namestitev kavč in miza v okrožju

Načela osvetlitve in barvnih izbir

Zasnova kuhinjske dnevne sobe z okenskim oknom je ustvarjena čim skladnejša, tako da posamezna območja ne pridejo ven iz slike, ki jo dopolnjujejo. Ko izberete barvno zasnovo okna, je pomembno, da ne zanemarite njegove osrednje prednosti - osvetlitve. Kompetentno premagati označeni trenutek se izkaže pri uporabi svetlih tonov, pri čemer se izogibamo preveliki temi in prevrnitvi.

Ločitev kuhinje s pultom

Umetna razsvetljava v prisotnosti jedilnega skupine se izvaja pri uporabi viseče svetilke. Če govorimo o oblikovanju delovnega območja, potem ne bo odveč, če bi imeli na oklepajih simetrično razporeditev oklepajev. Rekreacijska cona lahko okrasi talno svetilko ali stensko svetilko, ki ne oddaja preveč svetle in intenzivne svetlobe. To je pomembno glede na dejstvo, da svetloba ne bo izrezala oči in dopustila dopustnikom.

Jedilna miza z zofo v okenskem predelu

Priporočljivo je upoštevati: zaželeno je, da se osvetlitev prilagodi tako, da je v tem območju mogoče ločeno oddajati svetlobo v pravem trenutku in ga prižgati.

Delovno območje kuhinje v okrožju

Načini ogrevanja

Pogosto oblikovalci zanemarjajo to težavo, s čimer razkrivajo radiator iz okenskega okna zaradi povečanja svoje celotne površine. Najpogosteje takšno tveganje ni absolutno upravičeno, saj je zunanja stena popolnoma ne ogrevana. Glavna stvar je, da se izognete videzu vlažnosti in plesni, kar vodi do prekomerne vlage. Ti dejavniki negativno vplivajo na stanje pohištva. To skupaj z veliko površino zasteklitve zahteva upoštevanje dodatnih načinov ogrevanja. Med njimi - namestitev vode ali električne tople tla. S povišanjem toplega zraka navzgor se okno oken segreva do polne mere.

Ozka kuhinja z velikimi okni v okrožju

Med drugim namestitev takšnega sistema prispeva k dvigu ravni tal na ustreznem področju, tako da se lahko izbere v obliki podij. Kuhinja v zasebnih hišah pogosto omogoča namestitev talne konvektorje s toplotnim izmenjevalnikom, nameščenim vzdolž zunanje stene. Skozi posebne razpoke v tleh bo v notranjost prodrl tople zrak, ki bo vzdrževal ustrezno temperaturo v bližini oken in v celotni sobi. Poleg tega je treba poskrbeti za kakovost dvojnih stekel in rednega prezračevanja, da bi se izognili stagnaciji zraka.

Primer zasnove kuhinje v hiši serije p44t Bamboo Rolls na Windows Bar števec na sredini kuhinje Wicker stoli v kuhinji Kuhinja z otokom v rumeno-rjavi barvi

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map