Zasnova kuhinje 10 m2 – 30 fotografij idej za notranjo opremo

Deset kvadratnih metrov površine je dovolj za opremljanje udobne kuhinje. Prostor vam omogoča, da pohištvo nastavite na prikladen način, ne da bi pri tem omejili svobodo gibanja. Vendar pa dobra kvadratura ni zagotovilo pravilnega oblikovanja. Strokovnjaki vztrajajo, da je zasnova kuhinje 10 m2 M ne samo elegantna, ampak tudi funkcionalna. Zato so oblikovalci razvili več priporočil za dekoracijo za lastnike takih prostorov. Pomembno je razumeti, da sodobna kuhinja ne služi samo funkciji kuhanja hrane. V njenih "nalogah" vključuje tudi gostom zagotovitev prostora za srečanja, počitek med tednom. Nadalje bomo to dogajanje podrobneje predstavili, tako da bo bralec imel celovit vtis.

Funkcionalnost sobe

Namen kuhinje je očitne funkcije, ki morajo izpolnjevati konstrukcijske predmete:

 • Shranjevanje svežega živilskega in kuhinjskega orodja;
 • Kuhanje;
 • Shranjevanje pripravljenih jedi;
 •  Pralni stroj;
 • Lastnikom zagotavlja udobje.

Kuhinja v obliki črke L z oknom

Najprej se nanaša na minimalno nastavitev: ploščo, hladilnik in delovno mizo. Brez njih je težko predstavljati funkcionalno sobo. Odvisno od števila ljudi, ki živijo, se bo vrednost tega nabora spremenila v neposrednem razmerju. Na primer, neomejen življenjski slog ne pomeni, da obstaja velika jedilna miza, veliko število stolov.

Kuhinja v kotu v barvi wenge

Druga stvar je, če ima stanovanje veliko družino, ki bo poleg mize potrebovala tudi veliko pohištvenih izdelkov. Govorimo o omaricah za namestitev kuhinjskih pripomočkov, ki nam omogočajo dobro skrb za naše otroke. Ti omarici morajo biti zaprtega tipa, tako da majhni otrok nima možnosti, da dobi sokovnik ali mešalnik in jih poškoduje.

Prava pravokotna kuhinja 10 m2
Prava pravokotna kuhinja 10 m2

Splošni trendi v oblikovanju kuhinje

Ker je sodoben prostor večnamenen, notranjost kuhinje 10 m2 M prevzame premišljeno območje prostora. Najmanjša možna različica je razdelitev na naslednja dva območja:

1. Delovno območje - namenjeno je za kuhanje. Nahaja se tam, kjer je mogoče povezati potrebne inženirske komunikacije. Tukaj, brez neuspeha, je glavna kuhinjska oprema, kot tudi umivalnik in pohištveni set.

Kuhinja notranjost 10 m² M

Omarica za vzdrževanje gospodinjskih kemikalij ne sme biti nameščena poleg izdelkov.

Možno je, da delovno območje postavite blizu stene z oknom, če to ne povzroča težav pri povezovanju vseh komunikacij.

Kvadratna kuhinja 10 m2

2. Jedilnica - namenjena je za prehrano. Tehnološka zasnova zasnovane kuhinje 10 m2 Omogoča opremiti to območje ne samo z mizo in stoli. Tukaj lahko postavite mehak kotiček, zagotovite prostor za stransko ploščo, ergonomske omarice za pribor.

Kuhinja z oknom 10 kvadratnih metrov M

Moderen trend je praktična uporaba večnamenskih elementov v notranjosti. To vodi k varčevanju uporabnega prostora v kuhinji in zmanjšuje število potrebnih pripomočkov, ne da bi pri tem odvzele potrebne funkcije hkrati. Pohištvo je lahko tudi večnamenska destinacija.

Črno-bela kuhinja 10 m2

Metode razmeščanja notranjosti

Lahko se izvaja z uporabo različnih metod:

 • Večslojna razsvetljava. Pristojna oblika kuhinje 10 m2. m vam omogoča, da v danem prostoru organizirate lokalno osvetlitev posameznih delov. Različne vrste svetilk so čim bolj udobno postavljene za lastnika: lahko jih vgradimo v pohištveni komplet, obešen na stene, nameščen na stropu in preprosto postavimo na vodoravno ravnino. Naloga teh naprav je ena - za dobro osvetlitev funkcionalnih območij.
 • Dekorativni zaključek. Možno je uporabiti različne barve in teksture končnih materialov. Izrazita teksturirana površina vizualno ločuje kuhinjske predmete drug od drugega, ne pa slabše od barve. Če želite ločiti funkcionalna področja drug od drugega, morate urediti slušalke enega od njih je temnejša. To je praviloma delovno območje.Kuhinja na steni
 • Organizacija podij. V kateri koli coni se lahko vzpostavi višina. Omogoča zelo jasno razmejitev prostora.
 • Namestitev particij. Najbolj očitna metoda razmejevanja območij, ki jo ustvarjalci moderno uporabljajo. Kot predelne stene uporabljajo elemente dekorja, ki so prisotni v prostoru. S funkcijo deljenja območij je črtni pult v redu. Prav tako je mogoče kuhinjski kotiček razdeliti na dele.

Črno-bela kuhinja

Mnogi uporabniki želijo, da prostorijo z uporabo različnih stilov dekor. Vendar pa je priporočljivo, da v kuhinji načrtujete kuhinjo 10 kvadratnih metrov, saj je harmonična kombinacija kontrastne stilistike težavna naloga.

Kuhinja z barom na oknu

Okrasite sobo

Poleg večfunkcionalne opreme delovnega prostora oblikovanje kuhinje 10 m2 predlaga zaključna dela. Obloge za površino kuhinjskih zidov so običajno plastične plošče in pralne tapete. Tla so izdelana s ploščicami, laminat ali proračunsko možnost - linolej.

Kuhinja na vogalu s svetlim predpasnikom

Hkrati se lahko uporabljajo različni odtenki, ki so poleg zamejitvenih območij namenjeni tudi za nadomestitev nekaterih ali drugih pomanjkljivosti postavitve. Včasih morate razširiti prostor, za katerega se uporabljajo temne barve dekorativnih materialov, ki poudarjajo svetle poudarke. Vendar pa bodite previdni z barvno paleto, ker morajo nasičene barve harmonično videti z vsemi ostalimi elementi v kuhinji.

Kuhinja s kavčem

Priljubljenost je dobila materiale, ki posnemajo naravni kamen ali usnje. Ti stilizirani elementi obloge krasijo kuhinjo s podobo plemenitega lesa, opeke in drugih naravnih sestavin.

Bež kuhinja z zelenimi zavesami

Če so bili v preteklosti strogi pogoji naloženi v pohištvo in možnosti bele barve niso bile upoštevane, so se postopoma spremenile te progresivne tehnologije. Zdaj je površina praktične slušalke enostavno očiščena iz umazanije, snežno bela čistost dekorja pa simbolizira čistočo lastnikov.

Kuhinja skupaj z balkonom

Postavitev kuhinje s površino 10 m2

Tipične postavitve kuhinjskih elementov v prostoru so naslednje:

 • Razporeditev črke G. Strict, klasična različica pomeni ergonomsko postavitev plošče, posodo za pranje in namestitev hladilnika. Ker je dostop do teh kuhinjskih elementov najpomembnejši, mora biti čim preprostejši. Pomembno je zagotoviti svobodo gibanja.
 • Slušalko postavite naravnost. Običajno se ta način načrtovanja uporablja v majhnih kuhinjah. Vendar pa lahko lastniki prostora 10 kvadratnih metrov uporabljajo to tehniko za dobro. Dovolj je, da izberete eleganten komplet s svetlim poudarkom. Lahko je kot minimalistični beli dekor in pompozni baročni. Glavna stvar je, da je prostor za domišljijo.Kuhinja z dostopom do balkona
 • Postavitev kota. Mnogi se štejejo za najboljšo možnost, saj prihrani koristno področje v kuhinji. Kompaktna ureditev vseh kuhinjskih elementov olajšuje življenje hostese, prostor pa omogoča, da se v njej prikaže prostor za sprostitev. Mehka kavča ali mizica bo izgledala odlično z ločeno cono. Praktičnost te metode je tudi zagotoviti varnost turistov, ki jim ni ogroženo agresivno okolje delovnega področja.
 • Lokacija kuhinjske mize v centru, v obliki otoka. Ta možnost je izjemno elegantna. Prvotna odločitev za postavitev večnamenske tabele na sredini ustvarja nove priložnosti. Lahko se dvigne brez pritrditve na enem mestu. Tak otok lahko postane kabinet blizu stene, ki osvobaja osrednji prostor. Prav tako se hitro pretvori v navadno jedilno mizo, če je postavljena v središče kuhinje. Spodnji del otoka je prikladno opremljen s kompaktnimi oddelki za shranjevanje dodatkov ali izdelkov. Za oblikovanje zasnove določenega območja - to je ena izmed najprimernejših možnosti.

Kuhinja v obliki črke U

Značilnosti kuhinje design 10 m2 M z balkonom

Prisotnost balkona v postavitvi kuhinje povzroči prijetni dilemi za lastnika: organizirati od nje nadaljevanje notranjosti ali pustiti pri miru. Če je potrebna dodatna kvadratura, je takšen pristop povsem mogoče. V tem primeru lahko na balkonu postavite razne izdelke iz pohištva za shranjevanje hrane ali drugih stvari. To je prva stvar, ki prihaja na misel, vendar je postala priljubljena jedilnica v ložah z namestitvijo mize in stoli.

Vogalna kuhinja z balkonom

Bolje je, da ne zavarujete zastekljenega balkona. Kratke zavese, svetle zavese zagotavljajo boljšo svobodo gibanja lastnika, pa tudi dodatno osvetlitev kuhinjskega prostora.

Kuhinja z dvema vratnima hladilnikom

Glede na dobro razsvetljavo je suite na balkonu izbrana v temnih odtenkih, zidovi pa so okrašeni z lahkimi zaključnimi materiali.

Kardinalna metoda spreminjanja postavitve je rušenje stene, ki ločuje balkon iz kuhinje. Po tem je v izbranem slogu urejena particija. Lahko je arka ali kaj drugega.

Kuhinja s predpasnikom iz stekla

Izbira sloga za oblikovanje

Površina 10 kvadratnih metrov M vam omogoča uporabo različnih stilov, vendar je najbolj priljubljena še vedno klasična. Ta slog pomeni uporabo ogromnih pohištvenih izdelkov, elegantnih dodatkov in gospodinjskih aparatov, ki so vgrajene v slušalke. Odprta polica so zasnovana tako, da omogočajo lepo dodatno opremo, ki ustreza slogu.

Kuhinja s francoskim oknom

Zanimiva možnost je uporaba stilistike ameriške države. Ta prijeten dizajn predpostavlja uporabo izključno naravnih komponent: pohištva iz naravnega lesa, končnih materialov pastelne barve, tekstilnih dodatkov.

Kuhinja wenge barve

Minimalistična zasnova je brez puščic, uporablja umetne materiale za končno obdelavo in je namenjena varčevanju prostora. Za visoko tehnologijo je značilno prisotnost velikega števila jeklenih in steklenih elementov situacije. Modernost se pripisuje aktivni uporabi sijajnih podrobnosti, svetle barvne kombinacije z rastlinskimi vzorci na stenah in vgrajenih svetilk.

Provansalna kuhinja

Zaključek

Pristojni pristop k organizaciji kuhinjskega načrta 10 m2 M vam omogoča, da ustvarite prijetno vzdušje in nadomestite morebitne pomanjkljivosti v postavitvi prostorov. Po naših priporočilih lahko lastnik enostavno začne z razvojem projektnega projekta.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map