Utformningen av en utökad studio lägenhet med ett fönster

Utformningen av en utökad studio lägenhet med ett fönster

Det största problemet med att designa en studiolägenhet med ett fönster var inte så mycket i ett litet område som i sin obekväma layout: fönstret ligger nära en kort vägg, medan rummet är mycket långt i längden. Denna "bil" är ganska svår att förvandlas till en bekväm levnadsmiljö, men projektets författare, Yuri och Yana Volkov, var ganska möjliga.

Utformningen av en utökad studio

För att placera alla nödvändiga funktionella zoner, måste de placeras längs en lång vägg. Vardagsrummet ligger närmast fönstret, sedan bakom det motsatta varandra - sov och kök, och närmast dörren - ett badrum och en entré.

Layouten av en utökad studio med ett fönster

Layouten av en utökad studio lägenhet med ett fönster

Stil och färglösning av studion

Små rum, som regel, försöker göra sig i minimalistisk stil, för att bevara maximalt ledigt utrymme. I detta projekt fick minimalism skandinaviska drag, men undvikde designens monotoni.

Bakgrundsbelysningen på väggarna kompletteras med naturliga färger av möbler och tyger och kombineras perfekt med ljusa dekorativa element. Användningen av accentfärger i textilier gör det möjligt att byta interiör enligt humör, det är lätt att göra: det är tillräckligt att byta ut, t.ex. kuddar på soffan.

hall studio lägenhet

Entré och kök

Den ritade studion börjar med en liten hall, som går in i köket - det finns inga partitioner. Detta beslut tvingar dig att gömma sig inuti möblerna, inte bara köksmaskiner, utan även kläder med skor.

hall studio lägenhet

I ingången, förutom den slutna garderoben, finns också skoskåp, som kan användas som bord för påsar, nycklar, handskar och andra bagage. Således bildar hall och kök visuellt ett enda utrymme, markerat med mönstrade golvplattor och portallens grafiska svarta linjer.

kök i en utökad studio lägenhet

Vardagsrum

Detta är det ljusaste rummet i designen av en studio med ett fönster. Den är liten i området, men tillräckligt för att sätta en rymlig soffa. Tillhandahållna och lagringssystem: i tv-zonen mittemot soffan finns två upphängda slutna hyllor nästan hela längden på väggen och mellan vardagsrummet och sovrummet - en garderob med spegeldörrar.

design studio lägenhet med ett fönster

design studio lägenhet med ett fönster

Projektets designprojekt är mättat med spegelytor - det hjälper visuellt att öka en liten lägenhet. Som dekorativa element används vägg posters och foton, såväl som inomhusplantor. De, såväl som naturtyger, ger interiören en touch av miljövänlig stil.

design studio lägenhet med ett fönster

design studio lägenhet med ett fönster

Sovrummet

Denna del i studion är skild från det allmänna rummet med hjälp av skjutdörrar. Detta gör det möjligt att inte minska det redan lilla rummet i rummet, vilket visuellt lämnar sina ursprungliga dimensioner oförändrade och samtidigt ge sovrummet den nödvändiga intimiteten.

sovrum i en långsträckt studio lägenhet

sovrum i en långsträckt studio lägenhet

Sängen är utrustad med utdragslådor - det är bekväm att lagra sängkläder eller säsongsbetonade saker. Sängborden ersatte huvudgavel med lagringssystemet. Tvångsventilation upprätthåller luftutbytet i ett litet slutet utrymme. Dessutom placerades sovrummet projektorn - du kan titta på en film som ligger på sängen.

sovrum i en långsträckt studio lägenhet

utformning av en utökad studio lägenhet

balkong

Till vardagsrummet i studio lägenhet med ett fönster gränsar till balkongen. Att fästa i rummet blev det inte, för att inte öka dess längd ännu längre. I stället sattes en vila på balkongen. Å ena sidan har den en liten soffa-säng, å andra sidan - ett högskåp för lagring av sportutrustning.

liten balkong design

I mitten placerades ett vikbord och vid sidan av det en bekväm hopfällbar stol. Här kan du dricka ett morgonkaffe, beundra den uppvaknande staden eller läsa en bok på kvällen. Den resulterande loggen har trimmats med en foder, målade i olika nyanser av grå: det ser snyggt och ovanligt ut.

liten balkong design

badrum

Teckningen av golvbeläggningen i badrummet upprepar ritningen av hallens golv, men i andra färger.

utformning av ett litet badrum

På en vägg finns en bordsskiva med ett inbyggt handfat, ovanför det finns en spegel i hela väggen. En tvättmaskin är byggd under bänkskivan och det finns också ett litet förvaringssystem. Det finns också en "gömma" tvättkorg.

utformning av ett litet badrum

utformning av ett litet badrum

Tvärtom - dusch och toalett. Hyttens glasdörr är kantad med järnmetall, vilket lägger till det inre av grafiken. "Striped" tema fortsätter trästället i duschen.

utformning av ett litet badrum

Således, på en yta på 35 kvadratmeter. m. I en utökad studiolägenhet med ett fönster passar en full entré, ett kök med ett barbord, ett isolerat sovrum, ett mysigt vardagsrum, gott om förvaringsutrymme, samt ett viloprogram och ett badrum med dusch.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − 32 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map