Inredning av ett litet barn: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder)

Inredning av ett litet barn: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder)

Personligt utrymme är mycket viktigt för bildandet av en fullvärdig personlighet från den tidigaste avkastningen. Utvecklingen av utformningen av ett litet barnrum kräver stor insats, men under förutsättningarna att skapa komfort och säkerhet kommer barnet att vara bekväm i sin lilla värld.

kompakta barn i skandinavisk stil

På bilden Vitt rum utan gardiner med flerfärgade detaljer som gör interiören original och ljus.

en liten våningssäng i vitt

kompakt plats för barnspel

modernt barnrum med en liten torg

Allmänna regler och zonering av rummet

För att barnens rum av liten storlek ska se sig visuellt större måste flera regler följas:

 • Ljusfärgspalett (pastell tapet med eller utan bild, blank vit tak, använd inte mer än tre färger för att skapa ett interiör). Ljusa accenter för barn under 7 år och mer dämpad efter 9 år är relevanta.
 • Val av vertikala hyllor och hyllor, vägran av horisontella skåp och öppna hyllor (smala höga möbler drar upp allt utrymme, stängda dörrar gömmer allt och organiserar ordning).
 • Högsta funktionella saker, extra tillbehör tillsammans med leksaker rör det tomma utrymmet i barnkammaren. Det är viktigt att ha lådor, dolda hyllor för leksaker på fönsterbrädan, under sängen eller i hörnet.

säng med lådor i plantskolan

säng med inbyggda lådor vid fönstret i en liten plantskola

Huvudregeln att zonera ett litet barn ⎯ arrangera möbler nära väggarna för att frigöra så mycket utrymme som möjligt.

 1. Arbetsområde bör vara väl upplyst av dagsljus och artificiellt ljus, så bordet är bättre placerat vid fönstret. Ett skolbarn tillräckligt för ett litet bord, en bekväm stol och en liten vägghylla. Det är bättre att inte välja ett brett bord (för att spara utrymme, och inte att stapla upp bordet med extra föremål).
 2. Rekreationsområde eller bädden i barnkammaren ska tändas med ett dämpat varmt ljus för en full vila av barnet, kommer en nattlampa för sängen att hjälpa barnet att vänja sig som sover på egen hand.
 3. I lekplats kan placeras lådor med leksaker, en servis eller skiffer, en spelkonsol och en TV-apparat, en liten soffa eller en mjuk stolen väska, en golvmatta eller kuddar.

litet barnrum för en tjej

På bilden Den funktionella användningen av fönsterutrymmet som ett vilodag med separat belysning presenteras.

ett litet rum för två barn med en våningssäng

Välja en inredningsstil

För att barnet ska se faktiskt så länge som möjligt är det värt att dekorera det med leksaker och tillbehör som är lätta att byta ut. Rummet kan tillverkas i olika stilar med hjälp av färger, textilier och inredning.

 • Modern stil barn innebär närvaro av funktionella möbler, en sängtransformator eller en speciell uppsättning, där sängen upptar på andra våningen, och en liten soffa eller ett bord ligger under det.

barnrum i modern stil med en säng på andra våningen

På bilden rum för två, där arbetsplatsen är ökad på grund av ett hörnbord och resten är upptagen av en bädd på andra våningen och en bäddsoffa.

Barn är för pojken i blå toner (rymdtema)

 • Marin stil i barnkammaren är lämplig för både pojken och flickan, är gjord i blå toner, med vita möbler, tillbehör i form av snäckskal och båtar.

barnens nautiska stil

 • Skandinavisk stil betyder öppna skåp, vitt färgschema, stickade rutor, ljusgardiner och trägolv.

Skandinavisk stil i ett litet rum för ett barn

Skandinaviskt rum för en pojke

 • I klassisk Barnens skåpet är ersatt av en hög byrå, väggarna är målade i en delikat blå eller beigefärg. Klassikerna består av guldtillbehör, ramar med foton, lambrequins och baldakiner.

klassisk stil i plantskolan

 • Provence lämplig för att dekorera rum för tjejer. Bakgrund i en liten blomma, förkortade enkla gardiner, möbler med sniderier och färska vilda blommor skapar en mysig fransk stil.

Provence stil i ett litet barnrum

Färglösning

När du väljer en färg, överdriv den inte med ljusa accenter, vilket gör det lilla utrymmet ännu mindre. För ett nyfött barn Passande kräm, turkos, ljusgrå och vita nyanser av väggarna, som kommer att kombineras med blekgul, mandarin, försiktigt rosa.

litet rum för en nyfödd

På bilden Barnrum för en baby i ett gråvitt område med svagt gula accenter.

kompakt spjälsäng för nyfödda

Du kan traditionellt dekorera ett barn i rosa eller blå, men det ser mycket mer intressant ut för ett rum boy:

 • Gråvita väggar och gula interiördetaljer;
 • Gråa väggar och blå-vita detaljer;
 • Turkosvita väggar och färg av naturligt trä;
 • Blåvita väggar och röda accenter;
 • Vita väggar och gröna och orange accenter;
 • Grönvita väggar och naturlig träfärg.

rum för en pojke i vit färg

Baby för pojken i beige toner

För barnens rum tjejer:

 • Grårosa pastellfärger för väggar och vit inredning;
 • Beige väggar och en mild rosa accent i textilier;
 • Gråa väggar och mandarin inredning;
 • Gråa väggar och fuchsia i inredningen;
 • Beige väggar och turkos accenter.

vit och rosa bebis till den lilla flickan

På bilden en liten modern tjej rum i grå-rosa färg med ergonomiska möbler och korrekt belysning.

plantskola med turkos accenter

Efterbehandlingskrav

Alla material för efterbehandling och arrangering av plantskolan måste vara miljövänliga och avge inte skadliga ämnen och skarpa lukt.

 • Väggarna. För jämna väggar lämplig speciell vattenbaserad färg, vilket är bra att gå och lägga sig snabbt. När barnet blir äldre kan väggarna ommålas över den gamla färgen och ändra stilen på rummet. Du kan använda papper eller non-woven tapeter som kommer att gömma ojämnheten i väggarna.
 • Golvbeläggning. Golvet är lämpligt laminat med en liten grovhet, så att barnet inte glider. Ett korkgolv som är väldigt varmt och halkfritt kommer också att vara ett bra val. Det är bättre att överge de massiva mattorna och mattan som en dammaffär, en liten matta av naturmaterial är lämplig. Om du väljer linoleum för barn, ska det vara utan syntetiska material.
 • Taket. En whitewash eller målning kommer att göra, du kan göra ett sträckt glatt takreflekterande ljus på ett nivå och dessutom öka ett litet område.

ursprungliga små hyllor i väggen i plantskolan

kompakta barn för en tonårsflicka

På bilden Vit plantskola med en rödblå accent på väggen och i textilier. Ett litet rum ser ut bredare på grund av en spegel.

litet barnrum

Välja möbler

Möbeltransformator eller moderna kompakta möbler hjälper till att organisera för barnet en zon av spel, rekreation och studier. Designers erbjuder ett stort utbud av möbler, där sängen kombineras med ett bord, hyllor och lådor, frigör utrymme för spel och ytterligare inredningsprodukter. Möbler för ett litet barn bör vara av ljust trä eller målade i ljusa färger (mjölkaktig, vit, ljus beige, etc.).

Barnrum för pojkar med en säng på andra våningen

litet barnrum

En garderob ger utrymme för ett litet barns rum och ersätter dessutom ett par hyllor, och den inbyggda stora spegeln i skåpdörrarna kommer att skapa en illusion av rummets breddgrad.

barnrum med speglad garderob

Sängen är bäst vald för tillväxt, en normal vuxenstorlek och organiserar den på andra våningen för spel eller lagring av saker. Sängen kan också vara en byrå, som nedanför har lådor. En utdragbar säng, en stolbädd, en hopfällbar soffa sparar också utrymme i en liten plantskola.

säng med utdragbara hyllor och garderober

Baby för pojken i blå färg

På bilden Barn är för pojken i blått, där alla möbler används rationellt.

litet barnrum med utdragbar säng på podiet

Ett skrivbord och stol rekommenderas att ta en justerbar höjd. För en kompakt placering upptar hylla och hyllor båda sidor av bordet. Det finns också färdiga kits där sängen ligger ovanför bordet, så att två zoner kombineras i en vägg.

kombinerat bord och säng i en plantskola i vit färg

Utformningen av ett barnrum med en säng på andra våningen och ett bord på första våningen

Val av belysning, dekor och textilier

Vid val av belysning för en plantskola rekommenderas att välja flera ljuskällor:

 • För grundläggande belysning ska du välja en ljuskrona, men inbyggda strålkastare med justerbar ljusstyrka över arbetsområdet (ljuset ska försiktigt sprida sig och inte vara kallt).
 • Dagsljusets bordslampa är obligatorisk på bordet för varje skolpojke.
 • En liten väggmonterad nattlampa vid sängen i plantskolan hjälper barnet somna.

belysning i en plantskola för två barn

Att dekorera ett rum i ett litet område är minst och med hänsyn till barnets åldersegenskaper. Till exempel, i ett barnrum för en pojke under 12 år, kommer en pirat, ett tävlingstema och ett utrustat sporthörn (en ring med en boll eller en hängmatta) alltid att vara relevant. För design av ett barn till en tjej är det viktigt att ha en stor spegel, små kuddar, baldakiner, bilder.

barns lego stil

Barnens inredning för en tjej

Sängkläder är bättre att välja från ett naturligt tyg i neutral färg eller med tematiska ritningar.

ljus pastellfärg i barnkammaren

För fönsterdesign, ljusgardiner, romerska, franska gardiner, persienner, tyll och genomskinliga tyger passar bäst för bekväm användning av fönsterbrädan som ett extra lagringsutrymme för saker. Färgen är bäst placerad på gardinerna, sängkläder och matta (när du växer upp, är de lättare att ersätta än sträcktaket, till exempel).

rullgardiner i tonårens rum

På bilden tonårsbarnsrum med blanka möbler, fluffiga puff och rullgardiner. De horisontella randen på väggen gör det lilla rummet visuellt bredare.

röda gardiner i en liten plantskola

Rum för två och tre barn

Om du inte kan fördela varje barn i ett rum kan du dela ett litet barnrum för två barn i personzoner. I en garderob kommer alla att ha sin egen hyllplan, det kommer att finnas två tillvägagångssätt till arbetsbordet, alla borde ha egen stol (om båda barnen är skolbarn). Om dessa är barn av olika kön är det bättre att välja en våningssäng med gardiner.

ett rum för två barn i blå toner

På bilden ett barnrum för två, där färg accenter av stålpaneler med kalla färger, dekorerad ljuskrona och textilier.

arbetsbord i plantskolan för två pojkar

barnrum med två våningssängar

rosa bebis för två tjejer

För tre barn är en våningssäng och en stolsäng med en bekväm madrass lämplig. Det är viktigt att organisera ett system med bekväm användning av zoner, till exempel sekvensen av sessioner vid bordet och belysningen på ett sådant sätt att studenten inte stör semesterfirare.

litet barn för tre barn

rum för tre barn i skandinavisk stil

barnrum med en våningssäng

kompakta barn för tre barn

Idéer som kommer att bidra till att utvidga utrymmet för ett litet plantskola:

 • Avslag på massiva och långa gardiner till förmån för rullgardiner för att använda fönsterfönster som en hyllplan eller en extra arbetsplats;
 • För att spara utrymme kan du göra ett infällbart eller ett litet hopfällbart bord.
 • Ljusdekoration, bra belysning, speglar och glänsande sträckt tak ökar rymden.
 • Valet av funktionella möbler (till exempel moderna små barnsängar för nyfödda omvandlas till en hel säng).

infällbart litet bord i barnkammaren

öppna hyllor i barnkammaren

utdragbar tabell i plantskolan

Foto exempel på utformningen av små barn

Bilderna nedan visar exempel på användningen av olika inredningsalternativ för små barnrum.

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -21

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -20

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -19

Interiören i ett litet plantskolor: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -18

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -17

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -16

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -15

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -14

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -13

Inredning av ett litet barn: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -12

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -11

Inredning av ett litet barn: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -10

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -9

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -8

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -7

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -6

Inredningen i ett litet plantskolor: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -5

Inredningen i en liten plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -4

Inredningen i ett litet plantskolor: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -3

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -2

Insidan av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -1

Inredning av ett litet plantskola: valet av färg, stil, dekoration och möbler (70 bilder) -0

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map