Druga oblika svetlobe: notranje funkcije +75 fotografij

Moderna zasnova druge svetlobe v notranjosti pomeni prisotnost več vrst oken v sobi. Tako se naravna svetloba porazdeli po okolju precej mehkejša in učinkovitejša. Razmislimo o značilnostih registracije druge svetlobe.

Značilnosti oblikovanja

Razsvetljava druge stopnje v hiši pomaga rešiti problem visokih stropov brez uporabe nepotrebnih podrobnosti. Največja naravna osvetlitev naredi celotno vzdušje bolj udobno in udobno.

Druga taka osvetlitev je dober vir svetlobe za stopnice v drugem nadstropju. Druga luč se popolnoma obvlada z naravno osvetlitvijo vseh vrst podstrešij in hodnikov.

Notranjost z osvetlitvijo druge stopnje

V večstanovanjskem stanovanju in v počitniški hiši okna druge vrstice ne okrasijo zgolj prostora od znotraj, ampak tudi naredijo fasado hiše zanimivo in lepo.

Uresničitev ideje drugega sveta ne bi smela iti proti notranjosti dnevne sobe. Zato je treba za ta način osvetlitve izbrati le nekatere podrobnosti, ostalo pa bi moralo biti skladno s splošnim konceptom notranje opreme.

Notranjost hiše iz lesa Koloni v notranjosti hiše Okrasni kamin kot pregrada Miza in stoli ob oknu Zelena mat v svetli dnevni sobi

Enonadstropna hiša je lahko tudi kraj, kjer je prisotna sekundarna osvetlitev. Ta izvedba je na voljo na dva načina:

 • Tla se znižajo do maksimuma;
 • Zgornje meje stropa se odstranijo.

Šikantni lestenec v notranjosti

Če sta apartma ali hiša nezadostna višina stropov, potem je njihovo dekoriranje pri ustvarjanju druge svetlobe drago zdravljenje. Ampak ta tehnika oblikovanja bo pripomogla k ustvarjanju resnično ekskluzivne notranjosti.

Takšni triki naredijo vzdušje nenavadne in edinstvene, saj vse stvari v sobi predstavljajo neprivilen videz.

Tabela-otok v kuhinji TV pod stopnicami Ogledalo na tleh proti steni Lestenci v notranjosti Naslonjala in miza v bližini kamina

Koristi

Prednosti druge svetilke vključujejo naslednje:

 • Visoka kompatibilnost z mnogimi notranjimi usmeritvami;
 • Poseben dotik lahkosti in razkošja v sobi;
 • V naravi je veliko naravne svetlobe;
 • Highlit, svetle in temne teksture;
 • Vizualna širitev prostora;
 • Osvetlitev dveh nadstropij in stopnic.

Poleg očitnih prednosti dvostopenjska svetloba osvetljuje vsak kotiček prostora, razkriva lepo oblikovane tramove in žarke na stenah. Pomaga prostor z znojenjem, ki daje poudarek svetlobi.

Ena od prednosti druge svetlobe v notranjosti je osvetlitev dveh nadstropijIzvirne svetilke na steni Stopnice v notranjosti TV in kamin nasproti kavču Dnevna soba s črtasto preprogo Koraki nazaj v drugo nadstropje

Slabosti

Slabosti drugega sveta lahko vključujejo vidike, kot so:

 • Visoki stroški projekta;
 • Nemogoče prodajati v majhnih prostorih;
 • Naravna toplotna izguba, ki bo zahtevala dodatne ogrevalne sisteme.

Pomanjkanje druge svetlobe v notranjosti - izguba toplote

Kamin lahko postane rešitev problema ogrevanja tukaj. Igrala bo kot dodaten vir toplote, ki je v dnevnem prostoru z več razsvetljavi tako manjka.

Prezračevanje v prostoru na več ravneh se izvaja na posameznem projektu, kar vodi tudi k njenemu spoštovanju.

Špina na lesu v notranjosti Svetilke za žarke Slika nad kaminom Niša v dnevni sobi Simetrična sestava v notranjosti

Pod kakšnimi slogi

Slogi v notranjosti, pod katerimi se druga svetloba prilega, so lahko skoraj vsi. Toda najbolj donosna druga raven svetlobe je videti v smeri provansa, države, podstrešja, klasičnih in sodobnih stilov.

Notranjost v klasičnem slogu z drugo svetlobo

Moderna, baročna, klasična klasična palača je tudi popolnoma realizirana pri uporabi druge svetlobe. Kompleksnosti lahko nastanejo le z minimalizmom, ker ne uporablja kosovnih pohištva, kar je nepogrešljiv atribut prostora z visokimi stropi in velikimi okni.

Miza v obliki prsnega koša ob kavču

Za uravnoteženje druge osvetlitve s katerimkoli slogom morate upoštevati naslednja pravila:

 • Izberite velike podrobnosti o notranjosti;
 • Ne puščajte središča prostora prazno;
 • Uporabite preproge in druge predmete, ki utopijo akustiko, ali izkoristite dober zvok in postavite klavir;
 • Napolnite stene s policami in dekorji, da se izognete učinkom praznega in nenaseljenega območja.

Druga svetloba dnevne svetlobe osvetljuje prostor do maksimuma, vendar se zvečer zavese zapirajo, zato morate vnaprej skrbeti za umetno osvetlitev ogromne sobe.

Notranjost v slogu Art Nouveau Dnevna soba v slogu podstrešja Bele ploščice na tleh Panel na steni Živijo drevesa v notranjosti

Notranjost dnevne sobe z drugo svetlobo

Dnevne sobe z drugo raven svetlobe so se uporabljale v palačah in palačah. Ta ureditev oken ustreza evropski arhitekturi 17. stoletja.

Prestiž sobe z dvojno osvetlitvijo raste precej, če je v skladu z vsemi pravili. Upoštevajte ta pravila z uporabo tabele:

Notranjost Izvajanje
Gotski lestenec Najpreprostejša oblika, velika velikost, najmanj majhnih delov.
Panno in slike Nahajajo se na nivoju drugega in prvega okna, dvostopenjske kompozicije so dobrodošle.
Kavč Največji kavč, ki ga lahko najdemo, je bodisi povprečen kavč in dva masivna naslanjača.
Knjigarne Najvišja visoka gradnja, po možnosti od tal do stropa.
Razsvetljava Wall sconces, talne svetilke, lestenke v eni vrstici od središča do robov prostora.

Dnevna soba z drugo svetlobo

Ta ureditev pomembnih notranjih podrobnosti bo pripomogla k doseganju največje harmonije prostora. Preostali elementi v notranjosti lahko izgledajo kot lastnik hiše hoče, in urejeni v skladu z izbrano smer slog.

Sedežno notranjost z drugo svetilko se lahko izvede v toplih in hladnih tonih. Poleg tega je s takšnimi okni mogoče uporabiti črno na stenah in stropu. Vse temne barve z dvostopenjsko razsvetljavo bodo razkošne. Svetlo sijaj marmorja, grški stolpi, plemenito drevo in kandelabra so stalni spremljevalci drugega sveta v notranjosti.

Svetlo pohištvo v notranjosti Originalne zofe v dnevni sobi Ura na stolpcu Fotelj malina v beli notranjosti Talne svetilke v dnevni sobi

Pravilna razsvetljava

Pristojna umetna osvetlitev dvonivojske sobe bo razkrila zasnovo prostora v najbolj ugodni svetlobi. Ampak kako ustvariti tak sistem svetlobe, tako da samo poudarja pomembnost velike dvorane?

Spotlighting je tukaj primeren kot sredstvo za poudarjanje različnih ravni območja. Na primer, se uporablja na stopnicah ali v nišah.

Svetloba v notranjosti z drugo svetlobo

Stenske luči v tej različici prostora, kjer obstajajo dodatna okna, je bolje uporabiti skupine. TV in slike lahko s pomočjo LED traku osvetlite. Dobro v tej notranji in talni svetilki, ki je na sredini s kavčem in mizo.

Sive zavese na oknih Bela kavč v notranjosti lesa Temni laminat v svetlobni notranjosti Palma z oknom Rože na steni

Glavno pravilo umetne osvetlitve v drugi luči je uporaba zidnih nagibov in podobnih dodatkov. Brez stenske svetlobe v temi se bo prostor prižgal le v središču, njegovi vogali pa bodo pokopani v senci in poltemi.

Soba z dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo

Vrhunec umetnih osvetlitev druge svetlobe je zaprt v lestenci pod stropom. Konec koncev, na visokih stropih je ta detajl vedno pozoren. Zato naj bi lestenec v celoti odražal slog notranjosti koncepta.

Modularni kavč pred oknom Opeka stene v beli notranjosti Kavč pod oknom TV na particiji Rožne zavese v svetlobni notranjosti

Postavitev kamina

Kamin v sobi je zelo pomemben. To je okras in dodaten vir toplote. Pred kaminom ponavadi uredite rekreacijski prostor. Če je prostor prevelik in središče je odstranjeno iz sten, kjer je mogoče položiti kamin, je mogoče uporabiti imitacijo kamina. Na primer, steklen kamin, ki dela na posebnem gorivu ali plinu, je tukaj boljši od drugih možnosti.

Veliki klavir v dnevni sobi

Kadar je mogoče, je kamin nameščen med osrednjimi okni ali na njihovi strani. Ta položaj pomaga preprečiti izgubo toplote in tudi ne krši celotne harmonije v notranjosti.

Kamin v notranjosti z dvojno svetlobo

Včasih je kamin mogoče uporabiti za območje. Potem svojo cev poteka skozi središče sobe, za njim pa je posebna stilizirana stena.

Rogovi nad oknom Otok kamin v dnevni sobi Slikanje s konji na steni Nakup po oknu Vrezane plošče na steno hloda

Katere zavese so potrebne

Zavese na dvostopenjskih oknih so lahko odsotne ali imajo dekorativno funkcijo. V dvorani, kjer se nahaja druga svetloba, okna na zgornji ravni običajno niso zavesa. Nahajajo se dovolj visoko, v večernih urah pa je njihov vidni kot omejen.

Modre zavese v notranjosti z dvojno svetlobo

Spodnji sloj oken je urejen z gostimi zavesami, zavesami na zavesah, dolgimi večplastnimi organza. Preprost til se harmonično prilega notranjosti, če je zasnovan s svetlobo in toplimi barvami.

Soba drevo v dnevni sobi Notranjost s klavirjem Stojte s policami za TV v notranjosti Modra zofa v dnevni sobi Druga stopnja s stekleno ograjo

Ko se zgornje in spodnje polje blizu drug drugega, jih lahko združite v en sam ansambel z avtomatsko zavese sistema razdvizheniya. Ker so ročno zavese zavesene problematično.

Zbirka slik v notranjosti

Za nagnjena okna z drugo svetlobno cono je mogoče izbrati dekorativne žaluzije. Ta tehnika se uporablja v prostorih, kjer je dostop do druge stopnje s stopnicami.

Kavč v okrožju Volfova koža na tleh Parket v notranjosti Dnevna soba z zalivom TV na omari v notranjosti

Vsak oblikovalec ve, da je lesena hiška najboljša za uresničitev druge stopnje svetlobe. Navsezadnje lahko ta učinek dobro premagate.

Dnevna soba z vzporedno kompozicijo

Zaključek

Zasnova hiše s prisotnostjo druge svetlobe odpira veliko možnosti za oblikovanje in dekoracijo. V eni veliki sobi lahko postavite območja za počitek, delo, branje in zabavo.

Kuhinja-dnevna soba s kaminom na otoku

Za velikimi okni pogosto je veranda s pogledom na vrt ali travnik. Na drugi stopnji je tudi balkon, kjer lahko preživite večere, udobno urejene v stojnicah na rattan.

Preproga na granitnem tleh Steklena miza s kavčem Bela notranjost s črnim stopniščem Talna svetilka v dnevni sobi Lestenec v obliki kolesa iz vozička v notranjosti

Druga luč je resnična zasnova. Če želite pravilno premagati, je najbolje, da uporabite storitve strokovnjakov. Skrbno načrtovanje je prvi korak k uspehu druge svetlobe v hiši. Brez podrobnega projekta ni mogoče narediti takšnega prostora harmonično in lepo. Zato, preden se odločite za ustvarjanje teh oken, morate pretehtati njihove prednosti in slabosti. Ponavadi, prednosti odtehtajo drugo svetlobo, in je izbrana za oblikovanje novih izdelkov za dom, počitniške hiše ali stanovanja. Ker pomaga ustvarjati čarobni učinek naravne in razpršene svetlobe.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map