Turkiska mattor

Turkiska mattor

Mattor i Turkiet anses vara de mest populära och välsäljna varorna, de är inte bara en produkt av berömda mästers arbete, utan också ett element i folkens turkiska kultur. Eftersom varje detalj i prydnaden är frukten av en persons visdom, som överförs från en generation till en annan.

Turkiska mattor

Alla turkiska mattor består av två delar: basen och stapeltrådarna. Vid framställning av sådana produkter används tekniken för användning av dubbelknutar, eller, som det också kallas, symmetrisk stickning. Sådana mattor, beroende på materialet från vilket de är gjorda, kan delas in i:

Woolen - de är helt gjorda av ull.

Turkiska mattor

Silkmattor där stapeln och basen är vävda av siden.

Turkiska mattor

Ull + bomull är mattor med bomullsbas och ullack.

Turkiska mattor

Viskos + bomull - en kombination av bomullstrådar och viskosstapel.

Turkiska mattor

Som du redan har märkt är alla ovanstående material naturliga, och om du köper mattor som innehåller dem, bör du kontrollera om de eller dina familjemedlemmar har en allergisk reaktion. I det här fallet är det nödvändigt att använda mattor antingen av silke eller av högkvalitativa syntetiska material, såsom akryl, polyester, lavsan, polypropen och nylon. De är allergivänliga och miljövänliga, slitstarka, har utmärkt värmeisolering. Ett brett urval av syntetiska mattor finns tillgängliga i nätbutiken http://www.wooll.ru/category/kovri/ till de bästa priserna.

Turkiska mattor

De viktigaste färglösningarna för turkiska mattor är beige och bruna, vilka anses vara en symbol för lugn och ro. De matchar perfekt med några mörka nyanser av möbler.

Turkiska mattor

Och passar också perfekt in i rummet med stora glasfönster, dörrar och ljusa möbler.

Turkiska mattor

Röd färg har länge ansetts vara en symbol för rikedom och materiellt välbefinnande. Röd matta - det här är rätt lösning för rum med möbler av neutrala nyanser, och komplementet till ett sådant interiör kan vara röd tapeter och en lyxig gammal ljuskrona.

Turkiska mattor

Användningen av turkiska mattor i grön i modern design - det här är en önskan om den gudomliga början, liksom ett mått på helighet och renhet. Gärna lägga till gröna gardiner och klädsel till dem, var inte rädd för att experimentera.

Turkiska mattor

Mattor av blå färg i design används inte ofta, men det är mycket symboliskt och betyder att ägaren av rummet i blå toner söker storhet och adel. Följaktligen kommer situationen för ett sådant rum att se lyxigt ut med dyra möbler, gardiner, tapeter och små dekorativa "rosiner".

Turkiska mattor

Om du vill skydda dig själv och din familj mot misslyckanden - få turkiska mattor av gul eller orange färg, komplettera dem med ditt inre och njut av mysighet, en känsla av värme och en konstant solig humör.

Turkiska mattor

Mörkgråa eller svarta mattor i huset hjälper till att lindra svåra livssituationer, och också vara i harmoni med inredningsdetaljer inomhus, särskilt om de håller sig i beige, bruna eller gråtoner.

Turkiska mattor

En av de viktigaste egenskaperna hos mattor från Turkiet kan betraktas som broderad på dem prydnad. Den representerar ett brett utbud av linjer, växtelement, geometriska former, ikoner och symboler. Sådana produkter blir aldrig uttråkade och går inte ur mode, för deras sökmotiv är ursprunget till det turkiska folket, och mattor med dessa mystiska bilder är inte förgäves som mästerverk.

Turkiska mattor

Idag kan du köpa riktiga turkiska mattor till olika priser över hela världen. På http://www.wooll.ru/category/turciya/ kan du köpa mattor från Turkiet utan att lämna ditt hem. Deras kostnad beror helt och hållet på materialet, teckens komplexitet och även om det är manuellt eller arbete. Sådana produkter är mycket täta, så deras stapel bromsar inte över tiden och är inte så ofta förorenad. Förresten är rengöring av dem också ganska enkelt.

Turkiska mattor

Om du har kommit till valet av den turkiska mattan, fundera på var det kommer att vara: för sovrum och barnrum är bättre att använda mattor av naturmaterial - de är mjuk och varm, för hallen och vardagsrummet kan komma från syntetiska mattor - de är lika tät och inte sämre än det naturliga.

Turkiska mattor

Kom ihåg att mattor med hög hög är mycket problematiska att rengöra, så till exempel för hallen är det bättre att inte använda dem. Innan du köper en matta, noggrant undersöka den så att kanterna är tätt stoppade och sys, eftersom endast i detta fall kommer produkten inte att lösa upp efter de första månaderna av användningen.

Turkiska mattor

Mattor från de bästa turkiska hantverkarna - detta är en unik sak som i många år kommer att glädja dig med sin oöverträffade kvalitet och de mest invecklade ornamenten. Dekorera ditt hus kompetent med våra tips.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map